Tajemství přírody

5 185 Kč

4 285 Kč bez DPH

Počet
Přidat do oblíbených

 

Garance nejnižší ceny

 

Servis do 24 hodin

100 přírodovědných pokusů objevné cesty vlastního poznávání 

  • od přírodovědné pregramotnosti dětí k přírodovědné gramotnosti dospělých
  • od pouhého vnímání přírody k pochopení přírodních zákonitostí! 

 

Určeno pro mateřské a základní školy a pro zájmovou činnost dětí i dospělých.

Souprava pro pokusy v MŠ a ZŠ je bezpečnou, přenosnou a kompletní pomůckou pro provádění přírodovědných pokusů již v předškolním vzdělávání. 

Souprava obsahuje pomůcky a chemikálie, které jsou v krabici přehledně uspořádány a chráněny proti jejich rozbití. Součástí soupravy je příručka, která uvádí 100 jednoduchých přírodovědných pokusů. Jde o pokusy motivační a poznávací, určené dětem mateřských škol, žákům základních škol a dalším zájemcům.
Laboratorní pomůcky
baňka (velká a malá, kuželová dle Erlenmeyera), ochranné brýle, držák na zkumavky, filtrační papír, hadička, 2 kádinky (velká a malá), kartáč na zkumavky, laboratorní lžička, nálevka, nůž, nůžky, 2 pipetky (velká a malá), stojánek na zkumavky, Petriho misky (3 menší a 1 velká), hliníková trubička v zátce, plastová vana, 10 zkumavek a 4 zátky do nich
Další pomůcky
5 balonků, bavlněná nit, 10 gumiček, 5 plastových trubiček (brček k pití nápojů), 2 svíčky nízké a jedna vyšší, svazek špejlí, štěteček, utěrka, zápalky (2 krabičky)
Chemikálie v soupravě
Doba použitelnosti jednotlivých chemikálií je uvedena na jejich etiketě.
aktivní uhlí (lék Carbosorb), potravinářská barviva (červené, modré, zelené, žluté), fenolftalein (max. 0,1% roztok lihu, v nádobě s kapátkem), glycerol (v nádobě s kapátkem), jodová tinktura (Lugolův roztok, v nádobě s kapátkem), bílá školní křída, kuchyňská sůl (chlorid sodný), líh (ethanol, lihová směs), mýdlo (pevné), modrá skalice (síran měďnatý pentahydrát), ocet (kyselina octová 8% vodný roztok), oxid manganičitý, peroxid vodíku 8% vodný roztok, jedlá soda (hydrogenuhličitan sodný), vápenná voda (cca 0,2% vodný roztok hydroxidu sodného), univerzální indikátorové papírky, lakmusový papírek (indikátorový papírek lakmusový neutrální, fialový)
 
Výhody soupravy
 
  • Mobilita a malý prostor

Souprava je snadno přenosná. Rozměr soupravy umožňuje její uložení bez nároků na samostatnou místnost

  • Vše v jednom

Souprava obsahuje veškeré potřebné chemikálie a pomůcky k provedení 100 jednoduchých přírodovědných pokusů. Chemikálie a pomůcky jsou v soupravě přehledně  a bezpečně uloženy a každá má svoje vlastní místo.

  • Metodika pokusů

Součástí soupravy je příručka s náměty pro 100 přírodovědných pokusů, které lze realizovat s pomůckami a chemikáliemi  v soupravě, popř. s využitím běžně dostupných látek  z praktického života.

  • Bezpečnost

Navrhované pokusy jsou bezpečné při dodržování běžných pravidel. Před započetím práce s touto sadou je nutné se seznámit s vlastnostmi chemických látek obsažených v této sadě a dále se zásadami manipulace a čištění laboratorního skla a pomůcek a se všemi riziky, které tyto práce přinášejí.

  • Označení chemikálií
Výběr látek v soupravě a koncentrace roztoků byly voleny tak, aby nedocházelo k problémům s bezpečností. Veškeré chemikálie nesou označení podle nových norem. 
 
  • Časová úspora

Pro každého vyučujícího je potěšitelná časová úspora při práci se soupravou. Přehledné uspořádání pomůcek  a chemikálií, příprava na výuku a úklid jsou časově nenáročné.

  • Garance

Prodejce poskytuje garanci možnosti objednávky doplňků součástí soupravy.

lachner3
Nové

3 dalších produktů ve stejné kategorii:

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.